Termeni și condiții
Politica de confidențialitate
Politica de cookies
Termeni și condiții
Website-ul ACDA.RO este proprietatea - AGENȚIA DE CONSULTANȚĂ PENTRU DEZVOLTAREA AFACERILOR S.R.L. Acest document stabilește termenii si condițiile în care puteți utiliza ACDA.RO, numit in continuare site-ul, proprietarul mărcii și al site-ului fiind numit generic, în continuare, ACDA. Accesul si utilizarea site-ului ACDA.RO se face în stricta conformitate cu prezentele reguli, în termenii si condițiile de mai jos. Utilizarea site-ului și accesul la servicii presupune, implicit, acceptarea acestor termeni și condiții cu toate consecințele care decurg din acceptarea acestora.
1. Acces
Scopul permis pentru utilizarea acestui site este obținerea de informații. Orice utilizare în alte scopuri decât acesta, nu este permisă. ACDA nu își asumă responsabilitatea pentru securitatea acestui site sau a liniei Dvs. de comunicare cu acesta. Prin termenul “utilizator” al acestui site, se înțelege orice persoană fizică sau juridică care va accesa acest site.
2. Drepturile utilizatorului
Utilizatorul ACDA.RO are dreptul să vizualizeze site-ul, să imprime parți ale conținutului site-ului pe suport de hârtie și să salveze pagini în format electronic doar in scopuri personale, non-comerciale.
3. Obligațiile utilizatorului
Prin accesarea prezentului site, sunteți de acord să respectați următoarele obligații, incluzând (fără a se limita la):
– responsabilitatea financiară pentru toate tranzacțiile efectuate în contul sau în numele Dvs.;
– aveți vârsta de peste 18 ani și capacitatea legală de a iniția acțiuni juridice;
– garantarea veridicității datelor furnizate despre Dvs. sau membrii familiei Dvs.;
– neutilizarea site-ului în scopuri speculative, a generării de rezervai false sau frauduloase;
– interzicerea transmiterii materialelor politice, pornografice, rasiste sau a altor materiale care contravin legii;
– obligativitatea de a nu altera, copia, transmite, distribui, vinde, afișa, licenția sau reproduce conținutul site-ului, cu excepția utilizării în scop personal și necomercial a unei singure copii a informației conținută în site.
Nu sunt permise:
– copierea, multiplicarea, distribuirea, arhivarea sau păstrarea, prin orice mijloace, inclusiv electronice, magnetice sau computerizate, a materialelor si informațiilor existente pe acest site;
– încercarea de a interveni, prin orice mijloace, in conținutul acestui site, ștergerea sau modificarea prin orice mijloace a materialelor si informațiilor publicate, sau încercarea de a acționa în acest scop;
– folosirea oricăror adrese de e-mail publicate prin intermediul site-ului pentru distribuirea lor pe liste de mailing sau pentru trimiterea de e-mailuri comerciale (“spamming”) sau pentru orice alt scop în afară de trimiterea de e-mailuri personale justificate, fără acordul scris al posesorilor acestor adrese.
4. Drepturi de autor, marca si proprietate intelectuala
ACDA oferă acces liber la site-ul ACDA.RO si va permite să vizualizați, imprimați și să transmiteți informații existente pe site, doar în scopuri personale, necomerciale. Drepturile de autor pentru informațiile existente pe acest site sunt deținute de ACDA sau de partenerii săi. Nici un material de pe acest site (inclusiv imagini) nu poate fi reprodus parțial, integral sau modificat fără permisiunea prealabila explicita, prin acord scris cu ACDA sau partenerii sai.
Conținutul acestui site, textele, grafica, fotografiile, software-ul, logo-urile si orice alte materiale prezente pe site sunt protejate de legea dreptului de autor și sunt proprietatea ACDA sau a partenerilor săi. Este interzisa crearea de legături cu acest site ale altor site-uri sau invers, fără un acord prealabil scris. În situațiile in care acest lucru se întâmpla fără acordul scris explicit al ACDA, ACDA nu își asumă responsabilitatea pentru site-urile neafiliate cu care acesta ar putea fi asociat, pentru materialele postate pe acest site de către alte persoane decât cele autorizate de ACDA. ACDA sau terțe parți pot furniza autorizat, prin intermediul site-ului, legături (“link”-uri) către alte pagini sau resurse World-Wide Web. ACDA nu garantează, nu este și nu poate fi făcut responsabil în niciun fel de disponibilitatea acestora, de forma, conținutul, publicitatea, produsele sau alte materiale disponibile pe site-urile respective. ACDA nu va fi responsabil sau pasibil de a plăti despăgubiri, direct sau indirect, pentru orice pagubă sau pierdere cauzata sau presupus a fi fost cauzata de sau in legătură cu folosirea sau încrederea în informațiile, conținutul, bunurile sau serviciile puse la dispoziție de site-urile respective.
Reproducerea, copierea, multiplicarea, vinderea, revinderea sau exploatarea unei parți a serviciilor, accesul sau folosirea serviciilor sau informațiilor puse la dispoziție de ACDA prin intermediul site-ului într-un mod care contravine legislației statului român, Comunității Europene sau internaționale în materie de drepturi de autor și proprietate intelectuala, atrage răspunderea civila sau penala pentru astfel de acțiuni.
ACDA își rezerva dreptul de a împiedica prin orice mijloace accesarea și utilizarea acestui site si de a solicita sancționarea conform legislației în vigoare a persoanelor implicate, dacă exista dovada că scopul accesării este distrugerea sau alterarea site-lui, a conținutului sau securității acestuia sau încercarea de a ataca sau discredita ACDA sau partenerii sai, produsele si serviciile acesteia.
5. Disponibilitatea serviciului
- ACDA își rezerva dreptul de a modifica sau de a întrerupe, temporar sau permanent, parțial sau in totalitate, oricând, serviciile puse la dispoziție prin intermediul acestui site.
- ACDA nu este răspunzător față de utilizator, orice terță persoană fizică sau juridică sau instituție pentru modificarea, suspendarea sau întreruperea serviciilor disponibile prin intermediul site-ului.
- ACDA poate schimba, în orice moment, conținutul și condițiile de folosire a site-ului. Noile condiții devin valabile în momentul în care au fost făcute publice prin înscriere, în acest site, și nu au caracter retroactiv.
6. Clauza de neraspundere
- Acceptând să utilizați acest site, declarați, în mod expres și implicit, că sunteți de acord ca utilizarea site-ului se face pe propria răspundere.
- Site-ul ACDA.RO este un site cu conținut informativ. ACDA nu își asuma nicio responsabilitate cu privire la corectitudinea ți exactitatea acelor informații.
- ACDA nu garantează, în nici un fel, explicit sau implicit, realitatea, actualitatea ți integralitatea datelor ți informațiilor prezentate pe site. Eventualele neconcordante sau erori care pot apărea, la un moment dat, între conținutul site-ului și informațiile reale, nu implică nicio răspundere, de orice natură, pentru ACDA.
- Datele si informațiile accesibile publicului pe acest site nu constituie recomandări, garanții, consultanță sau angajament din partea ACDA.
- ACDA nu va putea fi ținuta răspunzătoare față de nicio persoană/entitate, pentru niciun fel de daune care ar rezulta, direct sau indirect, din utilizarea site-ului ACDA.RO sau ca urmare a oricăror erori sau omisiuni.
- Pentru secțiunile site-ului care pot cuprinde opinii ale cititorilor, răspunderea asupra conținutului opiniilor revine în întregime autorilor acestora.
7. Confidențialitate și informații personale
- ACDA SRL este înregistrata la Autoritatea Naționala de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personl cu numarul 20454.
- Informațiile personale puse la dispoziția site-ului, pentru a putea primi sau utiliza unele servicii, sunt protejate in condițiile Legii nr. 677/2001. Prin completarea câmpurilor din formularele de înregistrare on-line, utilizatorii sunt de acord ca datele personale pe care le înregistrează să intre în baza de date ACDA și să primească mesaje cu privire la produse și servicii, promoții, concursuri sau orice alte acțiuni editoriale și de marketing desfășurate în viitor de către ACDA și de partenerii săi.
- La solicitarea explicita a utilizatorului adresată ACDA, ACDA se obligă să rectifice, actualizeze, blocheze, șteargă sau transforme în date anonime și să înceteze prelucrarea datelor personale ale utilizatorului, în mod gratuit, datele personale conform dispozițiilor Legii nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date.
- ACDA se obligă să nu facă publică adresa de e-mail a utilizatorilor și să nu o dezvăluie unei terțe parți, dacă aceasta nu face parte din categoria partenerilor agreați în mod expres, în afara cazului în care acest lucru este necesar pentru a respecta legea și/sau procedurile judiciare. ACDA nu răspunde de atacurile ce au ca scop furtul sau vandalismul și care ar putea conduce la dezvăluirea sau compromiterea datelor. ACDA nu-și asumă niciun fel de responsabilitate pentru situațiile în care utilizatorul își publică adresa sau orice alte date personale, din proprie inițiativă, într-un mesaj public, pe oricare dintre paginile ACDA.
- Politica site-ului ACDA.RO este de a nu accepta sau de a nu lua în considerație materialele nesolicitate. Dacă utilizatorii site-ului trimit astfel de materiale, ACDA își rezervă dreptul de a considera aceste materiale neconfidențiale și lipsite de protecția drepturilor personale sau de proprietate.
- ACDA.RO folosește “cookies” pentru a identifica utilizatorii. Acestea nu conțin niciun fel de date personale ale utilizatorului și nu prezintă risc în cazul în care sunt interceptate de terțe parți. Pe site-ul ACDA.RO, pot fi prezente reclame și/sau legături către pagini ale unor terțe parți, inclusiv parteneri, furnizori de publicitate sau sponsori. Informațiile furnizate unor pagini externe nu se află sub controlul ACDA și orice publicare a unor date personale, pe alte pagini de pe Internet, se face pe propriul risc.
- ACDA își rezervă dreptul de a modifica, revizui, completa aceste reguli în orice moment. Orice modificare va fi făcută publică în această pagină și va intra, efectiv, în vigoare din momentul postării ei pe site./p>
Politica de confidențialitate
Această politică de confidențialitate se aplică website-ului proprietate a AGENȚIA DE CONSULTANTA PENTRU DEZVOLTAREA AFACERILOR S.R.L. și datelor personale colectate prin intermediul acestuia pentru realizarea activităților pe care AGENȚIA DE CONSULTANTA PENTRU DEZVOLTAREA AFACERILOR S.R.L. le desfășoară.
În conformitate cu definițiile si prevederile Regulamentului (UE) 2016/679 al Parlamentului European si al Consiliului privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date (GDPR), AGENTIA DE CONSULTANTA PENTRU DEZVOLTAREA AFACERILOR S.R.L are calitatea de operator de date cu caracter personal si, in anumite situatii, calitatea de imputernicit al altor operatori de date cu caracter personal.
Responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal pentru operatorul de date este Petran Silviu Andrei. Daca aveti intrebari cu privire la aceasta politica de confidentialitate, va rugam sa contactati responsabilul cu protectia datelor cu caracter personal. Acesta poate fi contactat la adresa de e-mail contact@acda.ro.
AGENTIA DE CONSULTANTA PENTRU DEZVOLTAREA AFACERILOR S.R.L furnizeaza:
In cazul acestor servicii, persoanele vizate sunt reprezentantii, persoane fizice, ai clientilor, persoane juridice, ai AGENTIA DE CONSULTANTA PENTRU DEZVOLTAREA AFACERILOR S.R.L.
De asemenea, AGENTIA DE CONSULTANTA PENTRU DEZVOLTAREA AFACERILOR S.R.L organizeaza si desfasoara tabere recreative pentru copii. In acest caz, persoanele vizate sunt, pe de o parte, persoanele adulte care doresc sa isi inscrie copiii la taberele pe care le organizam, iar pe de alta parte copiii minori care participa la aceste tabere. Precizam insa ca nu colectam datele personale ale persoanelor minore prin intermediul website-ului.
3.1. Date personale colectate si prelucrate automat atunci cand navigati in cadrul website-ului nostru
3.1.1 Date inregistrate si stocate in log-ul serverului Web
Modalitatea si momentul colectarii
Datele personale colectate
Scopul si temeiul procesarii
Locatia datelor personale
Durata prelucrarii si stocarii datelor personale
3.1.2 Utilizarea cookie-urilor
Modalitatea si momentul colectarii
Datele personale colectate
Pentru mai multe informatii privind cookie-urile pe care le utilizam, setarea preferintelor in utilizarea cookie-urilor si modalitatea de blocare a acestora, va rugam sa cititi Politica noastra privind cookie-urile.
Scopul si temeiul procesarii
Locatia datelor personale
Durata prelucrarii si stocarii datelor personale
3.2. Date personale colectate atunci cand ne contactati
3.2.1 E-mail
Modalitatea si momentul colectarii
Datele personale colectate
Scopul si temeiul procesarii
Locatia datelor personale
Durata prelucrarii si stocarii datelor personale
3.2.2 Telefon
Modalitatea si momentul colectarii
Datele personale colectate
Scopul si temeiul procesarii
Locatia datelor personale
Durata prelucrarii si stocarii datelor personale
3.3. Date personale colectate la transmiterea unui formular de inscriere la o tabara
Modalitatea si momentul colectarii
Datele personale colectate
Scopul si temeiul procesarii
Locatia datelor personale
Durata prelucrarii si stocarii datelor personale
4.1. Transfer de date catre furnizori de servicii
Transferam datele personale pe care le procesam catre o serie de terti pentru a ne furniza servicii care sunt necesare pentru a ne derula afacerea sau pentru a ne ajuta sa ne desfasuram afacerea [si care proceseaza informatiile dvs. pentru noi in numele nostru. Aceste terte parti sunt, in general, urmatoarele:
Ocazional, obtinem sfaturi de la consultanti, cum ar fi contabili, consultanti financiari, avocati si profesionisti in relatii publice. Vom partaja informatiile dvs. cu aceste parti terte numai in cazul in care este necesar sa le permitem acestor terte parti pentru a ne oferi consultanta relevanta, sub rezerva clauzelor de confidentialitate.
Transferam datele personale in interesul nostru legitim (asigurarea desfasurarii eficiente a afacerii noastre).
Ne asiguram (prin semnarea unor acorduri speciale de protectie a datelor personale) ca tertii catre care transferam datele personale garanteaza, la randul lor, protectia si securitatea acestor date si utilizeaza aceste date doar in scopul agreat.
Nu afisam identitatea furnizorilor nostri de servicii in mod public, din motive de securitate si din motive de competitivitate. Daca totusi doriti informatii suplimentare despre identitatea furnizorilor de servicii, va rugam sa ne contactati direct prin e-mail si va vom furniza astfel de informatii in cazul in care aveti un motiv legitim de a solicita acest lucru).
4.2. Transferul catre autoritati publice sau organizatii cu atributii in procesul de creditare/recuperare a creantelor/prevenire a fraudelor
Transferam datele personale pe care le procesam catre terti aflati in Spatiul Economic European (SEE). Nu transferam date personale in afara SEE.
Este posibil sa fie necesar sa utilizam informatiile dvs. daca suntem implicati intr-o litigiu cu dvs. sau cu o parte terta, de exemplu, fie pentru a rezolva litigiul, fie ca parte a medierii, arbitrajului sau a unei hotarari judecatoresti sau a unui proces similar.
Temeiul in baza caruia realizam acest transfer este interesul nostru legitim, respectiv solutionarea litigiilor si a eventualelor litigii.
Vom utiliza si procesa informatiile dvs. pentru a respecta obligatiile legale la care suntem supusi. De exemplu, este posibil sa fie necesar sa dezvaluim informatiile dvs. in baza unei hotarari judecatoresti sau a unei citatii, daca primim una.
Temeiul in baza caruia realizam acest transfer este interesul nostru legitim.
Criterii pentru stabilirea perioadelor de pastrare
Va vom pastra informatiile doar atat timp cat vor fi necesare, luand in considerare urmatoarele:
Luam masuri tehnice si organizatorice adecvate pentru a va asigura informatiile si pentru a le proteja impotriva utilizarii neautorizate sau ilegale si a pierderii sau distrugerii accidentale, inclusiv:
Transmiterea de informatii catre noi prin e-mail
Transmiterea informatiilor pe internet nu este in intregime sigura si daca ne trimiteti informatii prin intermediul internetului (prin e-mail, prin intermediul website-ului nostru sau prin orice alt mijloc), faceti acest lucru in intregime pe propriul risc.
Nu putem fi responsabili pentru niciun fel de cheltuieli, pierderi, prejudicii ale reputatiei, daune, datorii sau orice alta forma de pierdere sau de prejudiciu suferita de dvs. ca rezultat al deciziei dvs. de a ne transmite informatii prin astfel de mijloace.
7.1. Drepturile dumneavoastra
Sub rezerva anumitor restrictii privind anumite drepturi, aveti urmatoarele drepturi in legatura cu datele dvs. pe care le puteti exercita prin transmiterea unui e-mail la contact@acda.ro:
Aveti dreptul sa obtineti o confirmare din partea companiei daca datele dvs. sunt prelucrate.
Persoanele fizice au dreptul sa prezinte o solicitare de acces pentru a avea acces la datele lor personale si pentru a verifica legalitatea prelucrarii. In cazul in care o astfel de solicitare a fost facuta electronic, informatiile vor fi furnizate de catre companie – de asemenea – intr-un format electronic utilizat in mod obisnuit.
Persoanele fizice au dreptul de a-si rectifica singure sau de a solicita companiei rectificarea datelor personale inexacte sau incomplete. In cazul in care datele personale in cauza au fost transferate unor terte parti, compania le va informa si pe acestea in legatura cu solicitarea despre rectificare, daca este posibil. Daca este cazul, compania va informa persoana vizata cu privire la partile terte catre care datele au fost transferate.
Cererile de rectificare vor fi solutionate in termen de o luna; acest lucru va fi prelungit cu doua luni in cazul in care cererea de rectificare este complexa.
In cazul in care nu se ia nicio masura ca raspuns la o cerere de rectificare, compania va explica motivul persoanei respective si o va informa despre dreptul acesteia de a se plange autoritatii de supraveghere si despre caile de atac disponibile.
Persoanele fizice au dreptul de a solicita stergerea sau eliminarea datelor cu caracter personal, in cazul in care nu exista motive pentru continuarea prelucrarii acestora. Persoanele fizice au dreptul de a solicita stergerea datelor in urmatoarele situatii:
Compania noastra are dreptul de a refuza o cerere de stergere a datelor personale, in cazul in care datele sunt prelucrate din urmatoarele motive:
In cazul in care datele cu caracter personal au fost transferate unor terte parti, acestea vor fi informate cu privire la solicitarea de stergerea datelor cu caracter personal, cu exceptia cazului in care acest lucru este imposibil sau implica un efort disproportionat in acest sens.
Persoanele fizice au dreptul de a bloca sau de a suprima prelucrarea datelor cu caracter personal de catre companie. In cazul in care prelucrarea este restrictionata, compania va stoca datele personale, dar nu le va prelucra in continuare, garantand ca au fost pastrate doar suficiente informatii despre persoana respectiva pentru a se asigura ca respectiva restrictie este respectata in viitor.
Compania va restrictiona prelucrarea datelor cu caracter personal in urmatoarele situatii:
In cazul in care datele personale in cauza au fost transferate unor terte parti, compania le va informa cu privire la solicitarea privind restrictia de prelucrarea datelor cu caracter personal, cu exceptia cazului in care este imposibila sau implica eforturi disproportionate in acest sens.
Compania va informa persoanele fizice vizate atunci cand o restrictie privind prelucrarea a fost ridicata.
Compania va informa, la prima comunicare, persoanele fizice care au inaintat o solicitare privind datele lor personale referitor la dreptul lor de a se opune.
Persoanele fizice au dreptul sa se opuna prelucrarii bazate pe interese legitime sau prelucrarilor in vederea marketingului direct.
In cazul unei astfel de obiectii, compania va inceta prelucrarea datelor cu caracter personal ale persoanei fizice, cu exceptia cazului in care prelucrarea este necesara pentru stabilirea, exercitarea sau apararea unor drepturi si cereri legale sau in cazul in care compania poate demonstra ca are motive legitime convingatoare pentru prelucrare, care depasesc interesele, drepturile si libertatile individului.
In conformitate cu articolul 77 din Regulamentul general privind protectia datelor, aveti, de asemenea, dreptul de a depune o plangere la o autoritate de supraveghere, in special in statul membru de resedinta, locul de munca sau o presupusa incalcare a protectiei generale a datelor Regulament. In acest scop, in Romania, autoritatea de supraveghere este: www.dataprotection.ro.
7.2. Asigurarea drepturilor dumneavoastra
Daca o persoana face o cerere referitoare la oricare dintre drepturile enumerate mai sus, compania noastra va lua in considerare fiecare astfel de solicitare, in conformitate cu legile si reglementarile aplicabile privind protectia datelor.
Persoanele vizate au dreptul sa obtina, pe baza unei cereri adresate in scris companiei, care este directionata catre responsabilul de protectia datelor, si dupa verificarea cu succes a identitatii lor, urmatoarele informatii despre propriile date personale:
O copie a informatiilor va fi furnizata persoanei solicitante in mod gratuit (nu se percepe nici o taxa de administrare pentru examinarea si/sau respectarea unei astfel de cereri.). Totusi, compania poate impune o „taxa rezonabila” pentru a se conforma cererilor de copiere si replicare a acelorasi informatii, in cazul unor solicitari succesive din partea aceleiasi persoane intr-un anumit interval de timp. In cazul in care o cerere este vadit nefondata, excesiva sau repetata, se va percepe – de asemenea – o taxa rezonabila. Toate taxele se vor baza pe costul administrativ al furnizarii informatiilor.
Toate cererile primite pentru accesarea sau rectificarea datelor cu caracter personal vor fi directionate catre responsabilul de protectia datelor, care va inregistra fiecare solicitare in momentul primirii acesteia. Raspunsul la fiecare solicitare va fi furnizat in termen de 30 de zile de la primirea cererii scrise din partea persoanei vizate. In cazul unor solicitari complexe, perioada de raspuns va fi prelungita cu inca o luna. Persoana fizica va fi informata cu privire la aceasta prelungire si va primi o explicatie a motivului pentru care este necesara extinderea, in termen de o luna de la primirea cererii.
Daca responsabilul de protectia datelor nu poate raspunde in totalitate la cerere in termen de 30 de zile, acesta va furniza – totusi – urmatoarele date persoanei vizate sau reprezentantului legal autorizat in termenul specificat:
In cazul in care o cerere este vadit nefondata sau excesiva, compania are dreptul de a refuza sa raspunda cererii. Persoana fizica va fi informata cu privire la aceasta decizie si la rationamentul care sta la baza acesteia, precum si dreptul de a se adresa autoritatii de supraveghere si de a utiliza cai de atac disponibile in termen de o luna de la refuz.
Trebuie mentionat faptul ca pot aparea situatii in care furnizarea informatiilor solicitate de catre o persoana vizata ar dezvalui date personale despre o alta persoana. In astfel de cazuri, informatiile trebuie redactate sau netransmise, dupa cum este necesar sau adecvat, pentru a proteja drepturile respectivei persoane.
7.3. Verificarea identitatii dvs. in cazul in care solicitati acces la informatiile dumneavoastra
In cazul in care solicitati acces la informatiile dvs., suntem obligati prin lege sa folosim toate masurile rezonabile pentru a va verifica identitatea inainte de a face acest lucru.
Aceste masuri sunt concepute pentru a va proteja informatiile si pentru a reduce riscul de frauda de identitate, de furt de identitate sau de acces general neautorizat la informatiile dvs.
In cazul in care dispunem de informatii adecvate despre dvs., vom incerca sa verificam identitatea dvs. utilizand aceste informatii. Daca nu este posibil sa va identificam pe baza acestor informatii sau daca nu avem informatii suficiente despre dvs., este posibil sa solicitam copii sau certificate ale unor documente pentru a va putea verifica identitatea inainte de a va putea oferi accesul datele dvs.
Vom putea confirma informatiile exacte de care avem nevoie pentru a va verifica identitatea in circumstantele dvs. specifice daca si cand faceti o astfel de solicitare.
„Date personale sensibile” sunt informatii despre un individ care dezvaluie originea rasiala sau etnica, opiniile politice, credintele religioase sau filosofice sau calitatea de membru al unui sindicat, informatiile genetice, informatiile biometrice in scopul identificarii unice a unui individ, informatiile privind sanatatea sau informatiile privind viata sexuala sau orientarea sexuala a unei persoane fizice.
Nu colectam cu buna stiinta sau in mod intentionat informatii personale sensibile de la persoane fizice si trebuie sa nu ne trimiteti informatii personale delicate.
Daca, totusi, ne transmiteti din greseala sau in mod intentionat informatii personale sensibile, veti fi considerat ca ne-ati dat in mod explicit consimtamantul sa procesam informatiile personale sensibile in conformitate cu articolul 9 alineatul (2) litera (a) din Regulamentul general privind protectia datelor. Vom folosi si procesa informatiile dvs. personale cu caracter sensibil in scopul stergerii acestora.
Deoarece ne pasa de siguranta si confidentialitatea copiilor online, nu contactam cu buna stiinta sau nu colectam informatii de la persoane cu varsta sub 18 ani. Website-ul nu are ca scop solicitarea de informatii de orice fel de la persoane cu varsta sub 18 ani.
Este posibil sa primim informatii referitoare la persoane care nu au implinit varsta de 18 ani prin fraudarea sau inselaciunea unui tert. Daca suntem instiintati despre acest lucru, de indata ce vom verifica informatiile, atunci cand legea cere acest lucru, vom obtine imediat consimtamantul parental adecvat pentru a utiliza aceste informatii sau, daca nu putem obtine consimtamantul parintilor, vom sterge informatiile de pe serverele noastre. Daca doriti sa ne anuntati primirea de informatii despre persoanele cu varsta sub 18 ani, va rugam sa faceti acest lucru prin trimiterea unui e-mail la adresa contact@acda.ro
Website-ul nostru poate contine trimiteri catre pagini de internet sau aplicatii ale tertilor. Daca faceti click pe una dintre aceste referinte, retineti ca fiecare dintre ele va avea propria politica de confidentialitate. Nu controlam aceste pagini de internet/aplicatii si nu suntem responsabili pentru aceste politici. Cand parasiti platforma noastra, va incurajam sa cititi notificarea de confidentialitate a fiecarei pagini de internet pe care o vizitati.
Persoanele fizice pot inainta, in scris, plangeri cu privire la prelucrarea datelor lor personale.
O investigatie a plangerii formulate va fi efectuata doar in masura in care este adecvata in functie de cazul specific reclamat. Responsabilul de protectia datelor personale va informa persoana vizata cu privire la progresul si rezultatul plangerii, intr-un termen rezonabil.
Daca problema nu poate fi solutionata prin consultare intre persoana vizata si companie, atunci persoana vizata poate, la alegere, sa solicite cai de atac prin mediere, arbitraj obligatoriu, litigiu sau prin plangere catre ANSPDCP:
Adresa: B-dul Magheru 28-30, Sector 1, BUCURESTI
Date de contact: Tel. +40 21 252 5599, Fax +40 21 252 5757,
e-mail: anspdcp@dataprotection.ro, Website: http://www.dataprotection.ro/
Pentru orice informatii suplimentare sau pentru a va exercita drepturile, va rugam sa sa contactati responsabilul nostru cu protectia datelor:
E-mail: contact@acda.ro
Telefon: +40 312 296 004
Politica de cookies
Aceasta politica reglementeaza utilizarea cookie-urilor atunci cand accesati website-ul acda.ro si navigati in cadrul acestuia.
in cazul in care aveti nevoie de mai multe informatii si ele nu se regasesc mai jos, ne puteti contacta la adresa de e-mail contact@acda.ro.
Ce sunt Cookie-urile?
Fisierele cookie sunt fisiere text mici trimise de serverul unui site web catre un navigator web (web browser: Chrome, IE, Firefox, Opera), memorie RAM sau unitate de hard disk, la momentul accesarii initiale a website-ului si apoi stocate acolo.
Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet „pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard drive-ul utilizatorului).
Un cookie este format din 2 parti: numele si continutul sau valoarea cookie-ului. Mai mult, durata de existenta a unui cookie este determinata; tehnic, doar webserverul care a trimis cookie-ul il poate accesa din nou in momentul in care un utilizator revine pe website-ul asociat webserverului respectiv.
Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet.
Poti afla mai multe despre cookie-uri accesand website-ul www.allaboutcookies.org.
Scopul Cookie-urilor
„Cookie”-urile joaca un rol important in facilitarea accesului si livrarii multiplelor servicii de care utilizatorul se bucura pe internet, cum ar fi:
o Personalizarea anumitor setari precum: limba in care este vizualizat un website, moneda in care se exprima anumite preturi sau tarife, pastrarea optiunilor pentru diverse produse (masuri, alte detalii etc.) in cosul de cumparaturi (si memorarea acestor optiuni) – generandu-se astfel flexibilitatea „cosului de cumparaturi” (accesarea preferintelor vechi prin accesarea butonului „inainte” si „inapoi”).
o Cookie-urile ofera detinatorilor de website-uri un feedback valoros asupra modului in care sunt utilizate website-urile lor de catre utilizatori, astfel incat sa le poata face mai eficiente si mai accesibile pentru utilizatori.
o Permit aplicatiilor multimedia sau de alt tip de pe alte website-uri sa fie incluse intr-un anumit website pentru a crea o experienta de navigare mai valoroasa, mai utila si mai placuta;
o imbunatatesc eficienta publicitatii online.
Durata de viata a unui cookie
Cookie-urile sunt administrate de webservere. Durata de viata a unui cookie poate varia semnificativ, depinzand de scopul pentru care este plasat. Unele cookie-uri sunt folosite exclusiv pentru o singura sesiune (cookie-uri de sesiune) si nu mai sunt retinute odata ce utilizatorul a parasit website-ul si unele cookie-uri sunt retinute si refolosite de fiecare data cand utilizatorul revine pe acel website (cookie-uri permanente). Cu toate aceste, cookie-urile pot fi sterse de un utilizator in orice moment prin intermediul setarilor browserului.
Cookie-uri pe care le folosim
Folosim cookie-uri pe acest website pentru a te putea face distinctie intre utilizatori, pentru a asigura unele din functionalitatile acestui website, respectiv pentru a analiza interactiunea utilizatorilor cu website-ul.
Cookie-urile pe care le folosim nu stocheaza nicio informatie personala pe baza careia poti fi identificat. Aceste cookie-uri ne permit sa furnizam servicii mai bune prin intermediul website-ului nostru. Unele dintre aceste sunt strict necesare pentru functionarea adecvata a website-ului, in vreme ce altele sunt utilizate pentru imbunatatirea performantei website-ului si pentru imbunatatirea experientei utilizatorilor.
Cookie-urile pot fi clasificate dupa cum urmeaza:
In functie de valabilitatea lor, cookie-urile sunt clasificate astfel:
Anumite sectiuni de continut pot fi furnizate prin intermediul unor terte parti. Acestea se numesc „third party cookies” pentru ca nu sunt plasate de proprietarul website-ului.
ACDA foloseste urmatoarele tipuri de cookie-uri: esentiale, functionale si analitice.
Folosim cookie-urile functionale:
Folosim cookie-urile de analiza pentru a analiza si revizui interactiunea utilizatorilor cu website-ul, astfel:
Acest website foloseste Google Analytics, un serviciu de analiza web furnizat de Google, Inc. (ʺGoogleʺ). Google Analytics foloseste cookies, Informatiile generate de cookie despre utilizarea website-ului (inclusiv adresa IP) vor fi transmise si stocate de Google pe serverele din Statele Unite. in cazul activarii anonimizarii IP, Google va trunchia / anonimiza ultimul octet al adresei IP pentru statele membre ale Uniunii Europene, precum si pentru celelalte parti la Acordul privind Spatiul Economic European (adresele IP sunt scurtate inainte de procesarea ulterioara, eliminand trimiterile directe la persoane). Numai in cazuri exceptionale, adresa IP completa este trimisa si scurtata de serverele Google din SUA. in numele furnizorului website-ului, Google va utiliza aceste informatii in scopul evaluarii utilizarii de catre dumneavoastra a website-ului, compiland rapoarte privind activitatea operatorilor website-ului si furnizand alte servicii legate de activitatea website-ului şi de utilizarea Internetului catre furnizorul website-ului. Google nu va asocia adresa dumneavoastra IP cu alte date detinute de Google.
Securitate si probleme legate de confidentialitate
Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate si nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.
Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.
In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.
Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate.
Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).
Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.
Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookie-uri
Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.
Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookie-urilor:
Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.
Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.
Dezactivarea / Blocarea Cookie-urilor
Cele mai multe tipuri de navigatoare web permit blocarea majoritatii tipurilor de cookie-uri (cu exceptia celor esentiale, de tip Flash), inclusiv a cookie-urilor esentiale. Precizam ca daca sunt blocate toate cookie-urile, anumite componente si functii ale website-ului pot fi afectate.
Daca nu ai blocat cookie-urile din setarile navigatorului web pe care il folosesti, in momentul in care accesezi website-ul, sistemul nostru va emite cookie-uri.
Astfel, poti permite, bloca sau elimina cookie-urile instalate pe dispozitivul tau prin modificarea setarilor browser-ului web pe care il folosesti:
Google Chrome
in Google Chrome, utilizatorul are control deplin asupra utilizarii cookie-urilor. Ca setare de baza, toate cookie-urile sunt permise, dar poti ajusta aceste setari. Daca, in pagina in care navighezi, sunt setate cookie-uri, atunci in bara de navigare apare o iconita care indica folosirea cookie-urilor.
Microsoft Internet Explorer
Mozilla Firefox
Safari
Click “Edit”
Modificarea politicii privind cookie-urile
Este posibil sa modificam uneori aceasta politica. in cazul unei astfel de modificari, noua politica privind cookie-urile va fi postata pe website.
Copyright © 2024 ACDA Agenția de Consultanță pentru Dezvoltarea Afacerilor. Toate drepturile rezervate.